Sociaal wijkteam

Een Sociaal Wijkteam is een team van professionals dat samen met u zoekt naar praktische oplossingen voor uw problemen op het gebied van welzijn en zorg. Hierbij kunt u denken aan problemen met of vragen over ziekte, lichamelijke of geestelijke beperking, eenzaamheid, zelfstandig wonen of hulp bij de opvoeding. Het team bestaat onder meer uit een wijkverpleegkundige, een opbouwwerker, een maatschappelijk werker en een WMO-consulent.

Inloopspreekuren

Elk wijkteam heeft haar eigen inlooppunten, soms op verschillende locaties bij u in de buurt. Hier leest u hoe u de wijkteams kunt bereiken en waar de inloopspreekuren zijn.

Zaanstreek: http://swtzaanstad.nl/zaandam-west-plus-oude-haven/contact/
Purmerend: http://www.swtpurmerend.nl/

U wordt ontvangen door een gastvrouw of gastheer die uw buurt kent en u misschien al verder kan helpen. Tijdens het gesprek wordt vaak snel duidelijk of u een professional nodig heeft. Wanneer dit zo is haalt de gastvrouw of gastheer deze professional er bij of wordt er een afspraak voor u gemaakt.

Keukentafelgesprek

Maakt u een afspraak? Dan komen we graag bij u thuis langs. Aan uw eigen keukentafel praat het meestal gemakkelijker. Bekijk de pagina over het keukentafelgesprek voor meer informatie.