Alzheimer Nederland afdeling Zaanstreek/Waterland.

Stichting Alzheimer Nederland zet zich sinds 1984 in voor mensen met dementie en hun dierbaren. De regionale afdeling Zaanstreek Waterland Alzheimer Nederland bestaat sinds 1993. Alzheimer Nederland doet dit met ongeveer 90 bevlogen medewerkers vanuit hun hoofdkantoor in Amersfoort, en met 3.700 fantastische vrijwilligers in het land. Samen werken zij aan een toekomst zonder dementie en aan de kwaliteit van leven van patiënten nu. Zij geven voorlichting over de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie, bieden ondersteuning en komen op voor betere zorg voor mensen met dementie. Zij werken nauw samen met regionale en landelijke zorginstellingen en zamelen geld in voor onder andere wetenschappelijk onderzoek naar dementie.

Alzheimer Nederland werkt aan een toekomst zonder dementie en aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun dierbaren. Hiervoor geven zij voorlichting over dementie, bieden we ondersteuning en komen op voor betere zorg voor mensen met dementie. En ze maken wetenschappelijk onderzoek mogelijk, door financiële ondersteuning.

Als u met dementie te maken krijgt, zelf of bij een dierbare, is de regionale afdeling van Alzheimer Nederland er voor u. Bij de Alzheimer Telefoon van Alzheimer Nederland vindt u een luisterend oor en antwoord op uw vragen. Op Dementie.nl kunnen mantelzorgers terecht voor informatie, tips en om ervaringen te delen. We organiseren laagdrempelige activiteiten. Landelijk, bij u in de buurt en speciaal voor jonge mensen met dementie. Een voorbeeld hiervan zijn onze Alzheimer Cafés en Theehuizen. Hier komt u in contact met lotgenoten en krijgt u informatie en advies. https://www.alzheimer-nederland.nl/regios/zaanstreekwaterland/zaanstreekwaterland